· 2020. augusztus 11. 10

Megvan, mennyibe kerül az Aprilia RS660

Jól beárazták

Pillekönnyű, sorkettes sportmotor lesz az Aprilia újdonsága, mely rögtön kétféle teljesítménnyel kerül forgalomba. Jól értesült olasz lapok már tudni vélik, mennyibe kerül a karcsú, talján vas.
Egy olyan sportgép, amivel nemcsak hétvégén élvezheted a motorozást – jellemezték a mérnökök a motort, arra utalva, hogy ez ingázásra is alkalmas, könnyű, kezes masina, mely a Dolomitok szerpentinjein is pont úgy helytáll, mint Milánó belvárosában. Immáron az sem titok, hogy a sorkettes, 660-as erőforrás kétféle teljesítményszinttel készül, ugyanis kezdőknek piacra dobnak egy 95 lovas, 48 lóerőre fojtható kivitelt, így ők A2-vel is vezethetik a gépet. A nyitott kivitel kereken száz lóerővel csábít, ami nem is olyan kevés, ismerve, hogy 160-170 kiló között lesz a menetkész tömege.
{{articleGallery[26414].caption}}
Persze a kifinomult technika ezúttal is sokat kóstál, ugyanis várhatóan 12 és 13 ezer euró között lesz az Aprilia RS660 vételára. Ez csupán azért problémás, mert sornégyes hatszázasokat is kínálnak ennyiért – sőt olcsóbban –, mint például a Kawasaki ZX-6R-t (11 890 EUR), vagyis több pénzt kell áldoznia az Apriliára vágyóknak, mintha egy erősebb hatkilóst vettek volna.
{{articleGallery[26412].caption}}
Persze a súlyelőny így is az RS660-nál van, de ez nem biztos, hogy elég vonzerő lesz a jobb áron kínált, viszont 136 lovas ZX-6R-rel szemben, és akkor a többi márka megfizethető sportgépeit még nem is említettük.