· 2020. szeptember 28. 5

Kiesett az egyik motoros a halálgömbből

Veszélyes munkahely

Ezúttal kicsit sem túlzás a halálgömb elnevezés, hiszen itt is centiken múlt, hogy nem szenvedett súlyosabb sérüléseket a motoros. Felvétel a hétvégi balesetről.
Két éve olvashattatok nálunk a Diorios motoros kaszkadőrcsapatról, melynek tagjai halált megvető bátorsággal nyomják Suzuki krosszmotorokkal a színpadon. Akkor azért látogattunk el hozzájuk, mert éppen rekordkísérletre készültek: a brazil csoport hat artistája egyszerre, egy időben motorozott a csupán 4,5 méter sugarú gömbben. Aki próbált már akár megfordulni 4,5 méteres sugarú körben, az sejtheti, milyen lehet ezt „3D-ben” végrehajtani.

Nézői felvétel a balesetről
Ezúttal is 4,5 méteres gömbben motoroztak, amikor Rafael Lopes motorja defektet kapott, és 80-90 km/órás sebességgel kiesett a gömb felső részéből. Szerencsétlenségére ugyanis pont akkor történt, amikor nyitva volt a gömb oldala - mesélte ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója a Kisalföldnek. Szerencsésnek mondhatja magát a motoros, mert „csak” bordatörést szenvedett, ezért pár napra megfigyelésre kórházba került.