· 2020. május 25. 17

Filmbe illő helyszínelés Árpádtetőnél

Elátkozott kereszteződés?

A baranyai csomópont, ahol pár évente történik egy-egy hihetetlen karambol. A mostani esetet is felkapták az újságok, de a lényeg kimaradt a cikkekből: ideje tenni valamit az elátkozott kereszteződéssel.
Mintegy két és fél kilogrammnyi kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - állt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A 66-os úton, Árpádtetőnél történt az ütközés, mégpedig azért, mert a motoros későn vette észre, hogy a kereszteződés előtt fékez, majd megáll az előtte haladó autó.
{{articleGallery[25555].caption}}
A motorról leeső, 43 éves, nemesnádudvari férfit a mentők kórházba szállították, majd onnan jelezték a rendőrségnek, hogy a férfi hátizsákjában két nejlonzacskóba csomagolt tömböt találtak, amelyben valószínűleg kábítószer van. A rendőrök által végzett gyorsteszt a kokainra pozitív jelzést adott. A lefoglalt kábítószergyanús anyag feketepiaci értéke elérheti az ötvenmillió forintot is - írta az MTI.

Körforgalmat a 66-os útra?

Három éve hoztak ítéletet egy ugyanitt történt, rendhagyó balesetben, akkor a 105-115 km/h sebességgel haladó motoros nem vette észre, hogy kikanyarodik balra, nagy ívben a 66-osra egy autó, kb. 15 km/órás sebességgel. Szinte hihetetlen, hogy az autó oldalának csapódó motoros túlélte az ütközést, a benn ülő egyik utas viszont nem, ezért a motorost 8 hónap fogházbüntetésre ítélték, ugyanakkor a szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztették.
Nem véletlen, hogy felfüggesztettet kapott a motoros, ugyanis a bíróság leszögezte: a helyszínen tapasztalt forgalomszervezési problémákat is figyelembe vették az ítéletnél. Ennek dacára ma gyakorlatilag ugyanúgy fest a helyszín, mint korábban – igazán megérdemelne némi átalakítást, sőt fórumbejegyzésekben már körforgalom kialakítását követelik, mielőtt újabb baleset történik.