· 2019. október 4. 25

Kórházba került Marc Marquez

Amikor nem adja ki...

Jön a MotoGP ázsiai körútja, négy - számunkra hajnali - versenyt rendeznek egy hónap alatt. Buriramban máris megkezdődött a show, de lehet, hogy ezúttal Marquez nélkül zajlanak majd az edzések.
Már az első szabadedzés sem volt eseménytelen, ugyanis a párás, felhős időben, de száraz pályán zajló gyakorláson újra brillíroztak a Yamahák: Vinales és Quartararo messze kiemelkedett a mezőnyből. Aki csupán a végeredményt látja, csodálkozhat, hogy miért végzett harmadikként Marquez, főként, hogy az edzés elején még majdnem egy másodpercet vert riválisaira. A hátrány oka egy brutális esés, amit hat perccel az FP1 vége előtt szenvedett el a spanyol motoros.
{{articleGallery[23347].caption}}
Gyakorlatilag kettétört a motor, és Marquez mozgásán is látszott, hogy ez a szokásosnál komolyabb bukás volt. Sajnos a helyi orvosi központban úgy ítélték meg, hogy komolyabb vizsgálatokra van szükség, ezért a pályáról egyenesen a burirami kórházba szállították, hogy megállapítsák, egyáltalán indulhat-e a thaiföldi futamon.
{{articleGallery[23351].caption}}
Ez azonban aligha veszélyezteti újabb világbajnoki címét, ugyanis 98 ponttal vezet Dovizioso előtt, és már csak öt verseny van hátra. Mivel futamonként legfeljebb 25 pontot szerezhetnek, Marquez akár ki is hagyhatja a thai hétvégét, hiszen ha Dovi innentől mindent megnyer - amire aligha van esély -, akkor is elég a spanyolnak 27 pontot besöpörnie a további négy helyszínen, hogy ismét az övé legyen a bajnoki trófea.
Frissítve: Úgy tűnik nincs nagy baj, mert Marquez azóta visszatért a pályára, és az immáron napsütésben zajló, második szabadedzésen fél másodperc lemaradással hatodik lett Quartararo, Vinales, Morbidelli, Miller és Rossi mögött.