· 2019. szeptember 9.

Kovács Bálint újabb sikere a GSX-R Cupban

Sláger lett a magyar himnusz

Változatos, izgalmakkal teli hétvége van Bálint mögött, aki a szombati, esős futamon csak a biztos célba érésre összpontosított, majd vasárnap begyújtotta a rakétákat.
Miként azt megszokhattuk a H-Moto mindössze 18 éves pilótájától, ezúttal is dominált az edzésen, és 1:43,607-es idejével zsinórban ötödik pole pozícját szerezte a legendás asseni pályán. Erősen kezdte a futamot is, ám közvetlenül a rajt előtt leszakadt az ég, ami nem kis hátrány számára, ugyanis eddig csak két esős versenyen indult ezres motorral. A talpon maradásra koncentrálva végül tizedikként futott be, hat ponttal gazdagodva.
{{articleGallery[23015].caption}}
Vasárnap aztán kisütött a nap, és ahogy arra számíthattunk, Bálint megint elképesztő fölénnyel húzott el a mezőnytől, száraz pályán egyszerűen nem volt ellenfele. Legfontosabb riválisát, a német Danny Martzet maga mögé utasítva, kényelmes, öt másodperces előnnyel húzta be az újabb futamgyőzelmet, ami azért is nagy jelentőségű, mert már csak egy versenyhétvége van hátra az ide bajnokságból. Három hét múlva Hockenheimben rendezik a zárófordulót, ahová abszolút bajnokesélyesként utazik a magyar motoros.
{{articleGallery[23017].caption}}
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team weboldalán és Facebook-oldalán is.