· 2019. május 20. 1

Két dobogós helyet szerzett Kovács Bálint

Erős kezdés

Mindkét időmérőn első helyen végzett a Kovács Bálint az IDM bajnokság Suzuki Cup géposztályában, majd két dobogós hellyel mutatkozott be a lausitzringi idénynyitón.
A tavaly harmadikként végzett Bálintot a szombaton felbukkant műszaki hibák sem tudták feltartóztatni, és bár GSX-R-e korántsem volt tökéletes, így is harmadik helyre hozta be a motort. Vasárnapra sikerült elhárítani a malőrt, és a második futamon - immáron hibátlan motorral - ismét harmadikként intették le.
{{articleGallery[21995].caption}}
- Az volt a célom a hétvége előtt, hogy két dobogós helyezést érjek el, ez pedig sikerült, de ha harcban akarok lenni a bajnoki címért, akkor rengeteget kell még dolgozni, és úgy vélem, a beállítások mellett a kanyartechnikámon kell legfőképpen javítani - mesélte Bálint a versenysorozat első hétvégéjét követően. A H-Moto Team másik pilótája, a 15 éves Kakuszi Ádám is jelen volt a Lausitzringen, de neki sokkal nehezebb dolga volt, ugyanis ő most mutatkozott be az IDM-ben, mégpedig a Supersport 300 kategóriában. Ádám is a terveinek megfelelően szerepelt, ugyanis mindkétszer pontszerző helyen futott be - 13. lett a 36 motorost felvonultató nemzetközi mezőnyben. Most három hét szünet vár a pilótákra, majd június második hétvégéjén folytatódik az IDM-sorozat az Észak-Németországban fekvő oscherslebeni pályán.
{{articleGallery[21996].caption}}
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team weboldalán és Facebook-oldalán is.