Május végén nyílt meg a Közlekedési Múzeum több mint 5000 négyzetméteres időszaki kiállítása. A Volt egyszer egy Északi: a történet folytatódik című tárlat az Északi járműjavító múltját, az 1950-es évektől a 2000-es évekig ott megforduló járműveket, valamint az egykori szakemberek mindennapjait mutatja be. Emellett most szombaton, a Múzeumok éjszakáján különleges vezetések tárják fel a gyűjtemény legérdekesebb kincseinek történetét.

Izgalmas programok a Múzeumok éjszakáján

A kedden megnyílt, Meg nem épült Budapest című kiállítás azokat az elmúlt 150 évben született közlekedési víziókat veszi sorra, amelyek a főváros arculatát formálták volna át, ám végül nem valósultak meg. A Múzeumok éjszakáján irodalmi különjárat is közlekedik az Astoria és az Északi járműjavító között, mégpedig a 9-es busz vonalán. Az Átszállás című, az irodalom és a közlekedés kapcsolatát feldolgozó programsorozatának részeként az utasok Márai Sándor, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály, Mándy Iván, Garaczi László és Weöres Sándor utazásról szóló szövegeiből válogatott előadás részesei lehetnek a Petőfi Irodalmi Múzeum jóvoltából.

– Igazi különlegesség, hogy délután az Északi járműjavítóban a legkisebbek legóból építhetnek V8-as, boxer és sornégyes motorokat, de akár saját terveik modelljeit is elkészíthetik. Emellett a  kiállítótérben elhelyezett VR-szemüveges installációba lépve Budapest panorámáját az épülő MOL torony 143 méteres magasságából élvezhetik a látogatók – derült az MTI összefoglalójából.