· 2019. április 20. 9

Bukott a címvédő, Honda az élen Le Mans-ban

Dráma Le Mans-ban

Közvetlenül a start után már biztonsági autó mögött körözött a mezőny, ugyanis több bukás tarkította a verseny első perceit. Meglepetésre a hondás címvédő is a sóderágyban kötött ki.
A BMW alakulata (Team ERC) volt a leggyorsabb az idei Le Mans-i edzéseken, ám a rajtot nem a kék-fehérek kezdőpilótája, Forey kapta el a legjobban - az SRC Kawasaki és a Honda versenyzői előzték oda-vissza egymást.
Vincent Philippe is kis híján összetörte a Suzukit
Már az első húsz percben sok-sok bukás tarkította a futamot, ám az igazi meglepetés Mike di Meglio volt, aki harmadik helyen haladva megpróbált felzárkózni a vezető pároshoz, ám a pálya elején a tempós jobbosban kicsúszott a motor eleje, így kénytelen volt a füstölő géppel visszavánszorogni a boxutcába.
A versenyt vezető Honda (#111) alakulata a boxban
Egy órával a rajt után kezdtek letisztulni az erőviszonyok, s miként várni lehetett, a Honda ugrott az élre Yonny Hernandezzel a nyergében, akit David Checa (Kawasaki) és Broc Parkes (Yamaha) üldözött. A versenyt a Eurosport 2 közvetíti, mégpedig ma este fél 11-től, majd holnap reggel héttől egészen a délután hármas befutóig megszakítás nélkül (!) követhetitek a viadalt a csatornán.