· Képek: LeanGP · 2018. március 12. 29

LeanGP motorkerékpár-szimulátor

Verseny a szobádban

Valószínűleg mindenki gondolt már arra, milyen jó lenne a hosszú téli időszakban az otthon melegében húzni a gázt. Egy kis spanyol cég új találmányával a jövőben ez simán megvalósítható lesz…
Az autórajongók körében már régóta nagy népszerűségnek örvendenek a különböző szimulátorok. A piacon számtalan alkatrész elérhető, amiből a vásárló akár személyre szabottan is összerakhatja a vágyott cuccot. No de mi a helyzet akkor, ha az ember inkább a motorkerékpárok felé húz? A feltörekvő spanyol LeanGP szakembereiben is felmerült a kérdés, így aztán létrehoztak egy nagyszerű új eszközt teljesen hétköznapi felhasználók részére.
{{articleGallery[17525].caption}}
Salva Felip, a vállalat vezérigazgatója elmondta, már régóta fontolgatták a termék kifejlesztését, ám sorozatgyártás ötlete tavaly fogalmazódott meg bennük, mikor jelentős anyagi segítséget kaptak Juan Roigtól, a Mercadona multimilliomos tulajdonosától. Ezt követően beindítottak egy kampányt, melynek keretében felmérték az érdeklődést az újdonság iránt, továbbá újabb támogatókat gyűjtöttek, s a folyamat sikere nyomán végül elkészítették a szimulátor prototípusát.
A LeanGP az első ilyen jellegű, kifejezetten motorkerékpáros játékokhoz készült szimulátor
Jelen pillanatban a LeanGP a Ride, Ride2, MotoGP17, GP Bikes és a Ride on the Edge nevű játékokkal használható asztali számítógépen, valamint Xbox One és Play Station 4 játékkonzolokon, ugyanakkor érdemes tudni, hogy a jelenlegi verzió nem a végleges, még dolgoznak rajta a mérnökök. Az első példányokra 699 euróért, vagyis hozzávetőleg 210 ezer forintért lehetett leadni előrendelést, ezeket már el is kapkodták a vásárlók. Jelenleg legkevesebb 799, később pedig 1199 euróért lehet hozzájutni az újdonsághoz.