· 2021. január 18. 95

Teljesen leégett az osztrák motormúzeum

Pótolhatatlan veszteség

Ma reggel tűz ütött ki a 2200 méter magasan fekvő, osztrák Top Mountain Motorcycle Museumban. A tűz oka egyelőre nem ismert, de olyan intenzív volt, hogy valószínűleg a teljes járműállomány megsemmisült.
Hétfőn kora reggel tűz ütött ki a Hochgurglban működő, legendás motormúzeumban. Hiába érkeztek ki gyorsan a tűzoltók, csak azt tudták megakadályozni, hogy átterjedjenek a lángok a közeli éteremre és felvonóra.
Így festett a katasztrófa előtt Európa legmagasabban fekvő motormúzeuma

Leégett a hochgurgli motormúzeum

Hajnali öt előtt hívta fel a tulajdonos a tűzoltókat, hogy füst szivárog az épületből. Mire kiérkeztek a szakemberek, gyakorlatilag az egész épület lángokban állt. Közel nyolcvanan dolgoztak a lángok elfojtásán, ám így sem tudták megmenteni a felbecsülhetetlen értékű motorokat.
A tűzoltók jelenleg is dolgoznak, de azt egyelőre nme lehet tudni, miért kapott lángra a faszerkezetű épület
Öröm az ürömben, hogy volt tűzjelző a múzeumban, így a két bent alvó ember időben felébredt és kimenekült a lángok elől. A 2016-ban épült, 3000 négyzetéteres épületben több mint kétszáz veterán motorkerékpárt és autót tároltak, de mivel a szerkezet fából volt, a tűz rendkívül gyorsan terjedt, így gyakorlatilag az összes két- és négykerekű a lángok martalékává vált.