· 2019. április 18. 9

Szombaton rajtol a Le Mans-i 24 órás

Érik az újabb Honda-győzelem?

Aaron Slight legendás rajtszámával és a tavalyi győztes motorral lép pályára a Honda alakulata, hogy ismét elhódítsa a 24 órás verseny trófeáját.
Ezen a hétvégén zajlik a 2018/2019-es FIM Endurance Világbajnokság második fordulója, a Le Mans-i 24 órás motorverseny (24 Heures Motos at Le Mans). A tavaly győzedelmeskedő F.C.C. TSR Honda France azon fáradozik majd, hogy megvédje világbajnoki címét, míg a Honda Endurance Racing legfőbb célkitűzése, hogy ismét dobogós helyezést szerezzen a Fireblade-del.

Újra 24 órás viadal Le Mans-ban

Nem véletlen, hogy a japán csapa tagjai bizakodóak a Le Mans-i hétvége előtt, ugyanis fél éve, a 2018/2019-es bajnokság első fordulóján (Bol d’Or) is győzedelmeskedett az F.C.C. TSR Honda France színeiben induló – Freddy Foray, Josh Hook és Alan Techer alkotta – hármas.
{{articleGallery[21689].caption}}
A Honda Endurance Racing új pilótával erősít az összecsapásra, nevezetesen a korábbi MotoGP-versenyzővel, Sébastien Gimberttel, aki Randy de Puniet-vel és Yonny Hernandezzel közösen terelgeti majd a 111-es rajtszámú Honda Fireblade-et. Le Mans amúgy kiváló vadászterepnek bizonyult a Fireblade számára, elvégre az elmúlt években rendre ott volt a dobogó első és második fokán - tavaly például a F.C.C. TSR Honda France diadalmaskodott és a Honda Endurance Racing hódította el az ezüstérmet.
{{articleGallery[21690].caption}}
Ha szeretnél értesülni a Hondával kapcsolatos eseményekről és a verseny alakulásáról, kövesd a Honda Pro Racing Facebook- és Instagram-oldalát a legfrissebb hírekért!