· Képek: metrouk.wordpress.com · 2017. augusztus 10. 35

Motoros banditák London utcáin

A hadsereg sem állítja meg őket?

Egyre ijesztőbb méreteket ölt a kétkeréken elkövetett bűncselekmények száma, a motorlopások mennyiségére pedig már szavak sincsenek. Gyakorlatilag négyszer annyi gépet lovasítanak meg évente, mint amennyit Magyarországra újonnan és használtan importálunk.
Anglia vidéki településein 15-20, míg a fővárosban 25-30 százalékkal emelkedett egy év alatt a járműlopások száma. Csak motorkerékpárokból két-háromezer darab tűnik el havonta (!), ezért a rendőrség kampányt indított, amiben a tulajdonosokat szólítják fel, hogy sokkal hatékonyabban védekezzenek a tolvajok ellen.
{{articleGallery[14857].caption}}
Felmerült, hogy a hadsereget is bevetik, illetve a katonák közül toboroznak fegyvereseket, akik kimondottan a járműlopások felderítésére szakosodnak, mivel a rendőrség láthatóan nem tudja visszaszorítani a mindennapossá váló bűncselekményeket.
Ugyanakkor a londoni városvezetés szóvivője úgy nyilatkozott: A motorlopás súlyos bűncselekmény, ezért a testület teljes mértékig támogatja a rendőröket, hogy minden lehetséges eszközzel és a legszigorúbban fellépjenek a tolvajok ellen. Addig is, míg ez megvalósul, maradnak a zsaruk tanácsai - mindenki óvja értékeit, használjon többféle fizikai védelmet, hogy minél inkább megnehezítse a bűnözők dolgát.