Nem unatkoznak hazánk endurósai, hiszen a múlt héten tartották a szakág családias hangulatú díjátadóját, ahol több mint kétszáz (!) kupa talált gazdára, ma pedig már a közelgő nyitófordulóra készülnek a motorosok:

A SeBaQ Racing motor- és terepsport-egyesület rendezi a hazai enduróbajnokság és kupa első két fordulóját, melynek a zselickislaki krosszpálya ad otthon. A május 14-15-én, azaz most hétvégén zajló összecsapásokra sok szeretettel várják a nézőket, s külön kiemelték, hogy a pálya közvetlenül az út mellett fekszik azaz bármilyen autóval, motorral simán megközelíthető. A belépés természetesen most is ingyenes a nézőknek.

Kaposváron rajtol az idei enduróbajnokság

A péntek esti gépátvétellel, illetve regisztrációval indul a program, majd 14-én reggel kilenckor startol az első verseny. A rendezők már napok óta tesztelik a nyomvonalat, sőt képeket, videókat is feltöltöttek az esemény oldalára, és bemutatják, miként is néznek ki – az endurós és krosszos – mért szakaszok.

Látványos, vicces kisfilm a SeBaQ Racingtől: a kaposvári forduló beharangozója

Aki motorral menne, hogy megnézze a küzdelmeket, javasoljuk, szánja rá a hétvégét, és fedezze fel Kaposvár környékét is! Elvégre innen gyorsan elérhetőek a Mecsek legszebb részei, sőt itt van a közelben az egyedülálló, zenélő 67-es út, no meg Magyarország egyik legszínesebb motormúzeuma, az attalai gyűjtemény, szóval igazán nem lehet panasz a környék – motoros szemmel is – érdekes látnivalóira.

magyar-enduro-bajnoksag-2022-kaposvar

Szinte zavartalan napsütés és 24-29 fokos meleg lesz hétvégén, tehát minden adott a jó versenyhez és a kikapcsolódáshoz. Ha mégsem tudsz elmenni a zselicújlaki fordulóra, idén még öt alkalommal láthatod hazánk leggyorsabb endurósait. Június negyedikén Szlovákiában, Lisovon folytatódik a bajnokság, utána a legendás parádfürdői pályán csapnak össze a motorosok (06.18-19.), július 23-án Varsány látja vendégül a a pilótákat, végül szeptember 24-én Nagytarcsán zárul a 2022-es Full-Gas - LS2 Magyar Enduro Bajnokság.