· 2018. április 12. 9

Pár nap múlva útra kelnek a mentőmotorosok

Értünk száguldanak

Kezdésként egy nagymotoros triót vetnek be Budapesten és környékén, majd ahogy egyre melegszik az idő, népszerű tavaink környékén is fel-felbukkannak a vöröskeresztes gépek.
Április 15-től láthatjuk az utakon a Magyar Mentőmotor Alapítvány gazdagon felszerelt járműveit, ezek kezdetben a fővárosban és vonzáskörzetében látnak el életmentő feladatokat. Miként azt korábban megszokhattuk, nyáron a balatoni régió is „kap” egy mentőmotort, mi több, kísérleti jelleggel tervezik a Velencei-tó mellett is egy gép üzembe helyezését, melynek egyetlen feltétele, hogy megfelelő szakembert tudjanak biztosítani a szolgálatra. Szerencsére idén kifejezetten sok motoros jelentkezett a Mentőmotoros Szolgálathoz, akik közül többen is részt vesznek az év eleji oktatáson, így jó esély van rá, hogy újabb értékes tagokkal bővül a száguldó dokik csapata.
{{articleGallery[17756].caption}}
- Szakembereink - a kétnapos továbbképzés után - már az éles startra készülnek. Újdonság, hogy idén egy fontos változtatással szeretnénk minél többet faragni a riasztás és a kiérkezés közötti időből, így 2018-tól lényegesen többet leszünk úton, mint korábban. Motorosaink a riasztásokon kívül is jelentős időt töltenek majd nyeregben, s azt reméljük, hogy ezáltal sokkal gyorsabban reagálhatnak a beérkező hívásokra - adták hírül az április 15-től szolgálatba álló mentőmotorosok.