· 2019. november 13. 18

A magyar pályáról írnak a MotoGP.com-on

Hírünk a világban

Rögtön két cikk is fut a MotoGP főoldalán - egyikben arról számolnak be, hogy aláírták a szándéknyilatkozatot, míg a másikban Talmát kérdezik a magyar versenyről.
- Örömmel jelenti be a Dorna Sports, hogy aláírta az előzetes megállapodást, amely szerint Magyarország is csatlakozik a GP-futamot rendező országok közé. A nyilatkozatban rögtön öt verseny szerepel, vagyis ha megállapodnak a felek, akkor 2022 és 2026 között minden évben Magyarországra látogatnak a világ leggyorsabb motorosai.
{{articleGallery[23927].caption}}
Ahhoz, hogy megállapodjanak, legkésőbb 2020. februárjában meg kell születnie a végleges szerződésnek, amiben már a pálya pontos paraméterei is szerepelnek. - Nagyon büszke vagyok, hogy bejelenthettem: tárgyalásokat folytatunk egy újabb helyszínről - ebből is látszik, hogy folyamatosan fejlődik a MotoGP és világszerte egyre népszerűbb a sorozat. Azért különösen izgalmas a magyar futam rendezése, mert egy olyan ország csatlakozna, ahol rendkívül nagy hagyománya van a technikai sportoknak - nyilatkozta Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports első embere.

Máris bírálják a hazai GP-rendezést

Talmácsi Gábort is megszólaltatta a MotoGP.com: - Nagyon sok fiatal tehetség van Magyarországon, de rendkívül nehéz megfelelő anyagi hátteret teremteniük a versenyzéshez. Többek között ezen is változtathat, ha lesz hazai futam, ezért is szívügyem ez a projekt - mesélte Talma.
{{articleGallery[23913].caption}}
Eközben megjelentek az ellenzők is, élen Schmuck Erzsébettel, az LMP frakcióvezető-helyettesével: A motorversenyek a közvetlen környezetszennyezésen túl rossz üzenetet is közvetítenek a robbanómotoros közlekedés népszerűsítésével ...a kormány jobban tenné, ha a fenntartható közeledés előmozdítására összpontosítaná az erőforrásait. A közösségi közeledés fejlesztésére, az elektromobilitásra, a kerékpározás, gyaloglás feltételeinek javítására - írja az LMP honlapján.