· 2020. július 11. 36

Rajzold meg, milyen legyen a hajdúnánási kör!

Tervezz MotoGP-pályát!

Te hol motoroznál legszívesebben? Álmodd meg, hogy nézzen ki a hajdúnánási MotoGP-pálya, mi pedig összegyűjtjük és elküldjük a legjobb ötleteket az ITM-nek – elő a rajzceruzát!
Nemrég már láthattuk az ország keleti felében épülő GP-pálya nyomvonalát, ám gyorsan kiderült, hogy ez még korántsem a végleges változat. A sajtótájékoztatón bemutatott rajzon felfedezhettük a catalunyai és a texasi kör jellemző motívumait is, de mielőtt beleélhettük volna magunkat, gyorsan kiemelték, hogy ez csupán előzetes terv arra, hogy milyen tempójú és karakterű legyen a magyar pálya.
{{articleGallery[25978].caption}}
Szóval látványos rajz ide vagy oda, napjainkban is azon dolgoznak a mérnökök, hogy pontosan mekkora tempóról vegyen féktávot Marquez, Quartararo vagy Rossi, már ha az „öreg” nem akasztja szögre a sisakot idén.

Tervezz MotoGP-pályát!

Most Te is beszállhatsz a „játékba”, ha tervezel egy legalább tíz kanyarból álló, négy- és hatezer méteres hosszúság között reálisan megvalósítható pályát. Csak küldd be a rajzod, terved a hajdunanas@sportmotor.hu email-címre, mi pedig a legjobbakat egyenesen az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak továbbítjuk, hogy ezzel is segítsük a hazai GP-pálya megépítését. Mi több, egyelőre nem tudni, hogy hívják majd hajdúnánási komplexumot, ezért adj nevet is a saját pályádnak, amit szintén elküldünk a minisztériumnak – ki tudja, talán pont a Te ötleted alapján keresztelik el a létesítményt!
{{articleGallery[25987].caption}}
A pályázat máris elindult, azaz már ma elküldheted a számodra ideális kör tervét, nevét, és persze a legjobb műveket itt a SportMotor hasábjain is megosztjuk a motorosokkal.