· 2020. február 21. 8

2025-ben válthat csapatot Marq Marquez

Ötéves terv

Ilyen még nem volt: elkötelezte magát a következő öt idényre Marc Marquez, azaz legközelebb 2025 tavaszán léphet pályára nem Honda színekben. Senki nem vállalt még ilyen hosszú szerződést.
- Örömmel jelentjük be, hogy megállapodtunk Marquezzel, aki a 2020-as szerződés lejárta után egészen 2024 végéig az istállónkban marad. Hosszú, néhány hónapos egyeztetés zárult le ezzel, de egy pillanatig sem volt kérdés, hogy mindkét fél célja a közös munka és a közös győzelem. Ő egy rendkívüli motoros, aki megérdemli a nem mindennapi szerződést, hiszen 2013 óta versenyez a királykategóriában Hondával, és a hét vb-címből hatot megnyert! - fogalmazott Yoshishige Nomura, a HRC első embere.
{{articleGallery[24637].caption}}
- Büszkeséggel tölt el, hogy újabb négy évig a Honda színeiben versenyezhetek, már csak azért, is, mert 2013-ban lehetőséget kaptam, hogy gyári motorral kezdjem meg a karrierem a királykategóriában, és már a kezdetektől rendkívül sikeresek voltunk együtt. Pont azt a magabiztosságot nyújtja a HRC támogatása, ami a közös céljaink eléréséhez szükséges - válaszolta a spanyol, aki éppen nemrég ünnepelte a 27. születésnapját.
Persze a szokatlan bejelentés kapcsán máris elkezdődtek a találgatások, főként arról, hogy ez a döntés egyben a „Marquez utáni MotoGP” építésének első lépése. Nem titok, hogy a Dorna is támogatta, hogy a spanyol testvérpár egy csapatba kerüljön, s ha az öccse, Alex hozza a várt eredményeket, akkor jó eséllyel ő lehet a következő ikon, aki a szerződése lejárta után már 32 éves Marc nyomdokaiba léphet. Lám, mennyit változott a motorsport az utóbbi években: nemrég még Marq Marquez volt a szemtelenül ifjú titán, aki megviccelte a sportág „öregjeit”, élen Doviziosóval (33), a napjainkban 35-höz közelítő Cal Crutchlow-val, illetve Rossival (41), most pedig saját öccsével (23) és a feltörekvő, húszéves Quartararóval kell küzdenie az újabb vb-címért.