Múlt hétvégén, egészen pontosan június 14. és 16. között rendezték az MBH Befektetési Bank Gyorsasági Országos Bajnokság és Magyar Kupa II. fordulóját.

Gyorsasági Országos Bajnokság a Pannonia-ringen

Miként korábban már beszámoltunk róla, az idei, ötfordulós bajnokságban alkalmanként 600-600 ezer forintot kapnak a legeredményesebb pilóták. A lebonyolítás immáron a nagy, nemzetközi versenyeket idézi, azaz háromnapos a program, és a következő módon oszlanak el a pénzdíjak:

A pénteki és szombati edzések után szombaton, valamint vasárnap is egy-egy futamot rendeznek, és az összesítésben legtöbb pontot szerző motorosok részesülnek a MAMS Gyorsasági Szakág pénzdíjazásában. Természetesen kategóriánként, géposztályonként külön-külön értékelik őket, így az Open 600 és az Open 1000, valamint a Magyar Bajnokság és a Magyar Kupa győztesét is díjazzák. Fontos kikötés – emelték ki a MAMS közleményében –, hogy a pénznyereményt kizárólag MAMS Gyorsasági Szakág licencével rendelkező, magyar versenyző nyerheti el.

Összefoglaló a múlt hétvégi versenyről

A hétvége legeredményesebb pilótái (név szerint Ádám Róbert, Kecskés Bence, Koczka Tamás és Számadó Máté) ezúttal is pénzdíjazásban részesültek – a további résztvevők és az egyes futamok eredményeit itt találjátok. A MBH Befektetési Bank Gyorsasági Országos Bajnokság és Magyar Kupa III. fordulóját július 26. és 28. között rendezik, a futamoknak a Slovakiaring ad otthont.