· 2020. október 27. 56

Közösen állították helyre Anita Hayabusáját

Az összefogás ereje

Rendhagyó baleset történt Anitával májusban: stroke-ot kapott a nyeregben, és magatehetetlenül elesett Hayabusájával. Persze nem a jólelkű motorosokról lett volna szó, ha nem siettek volna azonnal segítségére.
Május 23-án éppen egy megbeszélt találkozóra tartott Anita, amikor stroke miatt elveszítette uralmát a motor felett és egy búzatáblába hajtott.
{{articleGallery[27501].caption}}
Barátai elsők között értek a helyszínre, ahol már stabilizálták az állapotát és helikopterrel kórházba szállították a sérült motoros hölgyet, hogy mielőbb szakszerű ellátást kaphasson.

A Mecseki Sólymok segítettek a Hayabusa helyreállításában

Egy percig sem tétlenkedtek a motorosok: a Mecseki Sólymok csoportban még aznap felvetették, hogy amíg Anita lábadozik, közösen segítsenek a motor talpra állításában, ezzel is megkönnyítve Anita gyógyulását és visszatérését az utakra.
{{articleGallery[27502].caption}}
Miként az megszokott, nem látszottak súlyosnak a Busa sérülései, ám amint nekiláttak a munkának, és lekerültek az idomok, gyorsan kiderült, hogy bonyolultabb lesz a helyreállítás, mint elsőre gondolták. Persze ekkor sem hátráltak meg: volt aki anyagi segítséget nyújtott, más ingyen vállalta a fényezést, szerelők segítettek alkatrészekkel, valamint a munka nagy részét Bóvári Zoltán vállalta magára, és végezte a szét-, illetve összeszerelést – emelték ki az RBiker.hu összefoglalójában.
{{articleGallery[27503].caption}}
- Egyszerűen felfoghatatlan, miként kaphat stroke-ot egy fiatal, 32 éves lány, aki egészségesen él, soha nem ivott, sem dohányzott, és kutatóbiológusként a Pécsi egyetem tagja - tették hozzá. Akárhogy is, a motoros barátok kitettek magukért, és múlt hétvégén visszaadták Anitának a balesetből újjáépített Hayabusát. Mindenki jelen volt, aki segített a helyreállításban, és együtt örültek vele a „meglepetésmotornak”. Példás összefogás és tenni akarás, le a kalappal a jólelkű barátok előtt!