· 2020. január 17.

Megannyi motoros program lesz 2020-ban

Készüljenek a veteránosok!

Az oldtimeresek általában márciusban veszik elő kincseiket a garázsból, nem meglepő, hogy az első fontosabb budapesti börze is március 8-án nyitja meg kapuit. A versenyekre azonban májusig várhatunk.
A veterános szezon tavasztól őszig tart, igaz, az enyhe időnek köszönhetően sokan még a téli hónapokban is előveszik kedvenceiket.

Megannyi motoros program lesz 2020-ban

A tavasz első fontosabb rendezvénye az Old Motors csapatának börzéje, mely hosszú évek óta vár minden járműbarátot a lőrinci piac területén. Idén március 8-án, vasárnap kezdődik a szezon. Ha árusítanánk, érdemes előre placcot foglalnunk, a különleges portékára vágyóknak pedig azt ajánljuk, hogy jó korán, reggel 7 óra körül érjenek a helyszínre, különben könnyen lemaradhatnak az ínyencségekről!. A további tavaszi börzék március 29-én, április 19-én, május 10-én és május 24-én lesznek.
Ha nemcsak sétálgatnánk és csecsebecsékre vadásznánk, hanem kipróbálnánk képességeinket egy átlagtartó versenyen, nekünk találták ki a Veterán Hegyi Felfutó Országos Bajnokságot. A sok éve zajló sorozat első állomása - a hagyományoknak megfelelően - a Bükkszentkereszti Veterán Hegyi Felfutó lesz, melyet a népszerű ralipálya egyik szakaszán bonyolítanak le. A motorosok által is nagyon kedvelt sorozat lényege nem a gyorsaság, hanem az időtartás - két futamot teljesítenek az öreg gépek, s az lesz a győztes, akinél a két felfutás közötti időkülönbség a legkisebb. Július 4-én Bélapátfalvára, július 26-án Parádra, szeptember 5-én pedig Nógrádsipekre várják a sportolni vágyó autósokat és motorosokat.
{{articleGallery[24375].caption}}
Tavaly még a kupa része volt a Fóti Motorbarátok Köre (FMBK) által szervezett, Kisnémedi és Püspökszilágy között lebonyolított futam, ám a legrégebbi veterános felfutó idén - a galgamácsai Kurucz György Megbízhatósági versennyel együtt - már önálló eseményként zajlik. Utóbbi június 13-án, előbbi pedig augusztus 15-én lesz. További információkat a klub honlapján találhattok az eseményekről.