· Képek: Indavideo.hu · 2020. május 29. 26

Megjutalmazták a bátor robogóst

Jótett helyébe...

Vakmerőség volt vagy sem, Kiss Dávid pizzafutár sokat tett azért, hogy megállítsa az ámokfutót, és ne essen baja a környéken sétálóknak, autózóknak. A rendőrök is értékelték a futár bátorságát.
Aki esetleg lemaradt volna a történetről: egy részeg autós megpróbálta elütni a rendőröket, majd Suzukijával a Bajcsy-Zsilinszky úton menekült, amikor az arra járó Dávid robogójával elállta az útját. Hiába próbálta kicselezni az autós, Dávid nemes egyszerűséggel leszorította (!) az útról az apró motorral. Amint megállt, a rendőrök elkapták, így senkinek nem esett baja a kimondottan furcsa autós-motoros üldözésben:Nem maradt visszhang nélkül a vakmerő lépés, ugyanis minap Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya elismerésben és jutalomban részesítette őt helytállásáért. Még a motoros társadalmat is megosztotta Dávid tette, sokan egyszerűen felesleges és veszélyes manővernek titulálták, hogy robogójával próbálta leterelni a részeg autóst az útról, de a többség inkább gratulált, és persze volt is mihez.
Már soha nem derül ki, hogy ezzel hány balesetet, sérülést előzött meg a futár, az mindenesetre biztos, hogy jogos volt az elismerés - gratulálunk!