· 2020. december 3. 14

Újra megműtötték Marquezt

Elúszik a '21-es szezon?

Ismét kés alá feküdt a spanyol tehetség. Valószínűleg ez az utolsó műtétje, de kérdéses, hogy tavaszig befejeződik-e a rehabilitációja.
Marquez még a 2020-as idénynyitón sérült meg, és mivel túl gyorsan visszaült a motorra, és valószínűleg túlterhelte frissen operált kezét, egy második beavatkozásra is szükség volt. Akkor még azt jósolták a dokik, hogy idén motorra ülhet a világbajnok.

Újra megműtik Marc Marquezt

A pilóta csapata jelentette be, hogy Madridban zajlott az újabb operáció, a közel nyolcórás beavatkozás érdekessége, hogy már nem Dr. Mir végezte. Persze ez nem túl meglepő azután, hogy a Marquez család bírálta az orvosokat a korábbi műtétek, illetve a műtét utáni, elhamarkodott rajtengedély miatt.
{{articleGallery[28122].caption}}
Két beavatkozást is elvégeztek: egyrészt kicserélték a korábban beépített lemezt, plusz a csípőjéből vettek ki, és ültettek át csontot, hogy megerősítsék a sérült kart. Noha még nem tudjuk, pontosan mikor kezdődik a 2021-es szezon, a jelenleg félévesre saccolt felgyógyulás azt jelentheti, hogy Marquez kihagyja a téli teszteket és talán az évad első összecsapásait is. Arról egyelőre nincs hír, hogy ki helyetteesítheti az ifjú spanyolt, ha valóban nem lehet ott a '21-es szezonnyitón.