· 2019. március 14. 23

Odaveszett az összes új versenygép

Vége a MotoE-bajnokságnak?

Még el sem indult az Energica tisztán elektromos hajtású motorjaira kiírt MotoE-bajnokság, máris baljós hírek érkeztek a sorozatról - ma reggelre a tűz martalékává vált az összes eddig legyártott versenygép.
Sürgősen ki kell találnia valamit a szervezőknek, ugyanis a tesztszezon kellős közepén, tegnap este tűz ütött ki a jerezi pálya garázsában, ahol a a csapatok versenygépeit tárolták. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az összes motor használhatatlan lett, így most a figyelem az olasz Energicára irányul. Egyelőre senki nem tudja, hogy a CRP-csoporthoz tartozó, mindössze 40-50 fős üzemnek van-e elég kapacitása rá, hogy pár hét alatt pótolja a 18 versenymotort.
Az MCN helyszínen tartózkodó munkatársa szerint már most úgy tűnik, hogy szükség lesz egy vészforgatókönyvre, hiszen motorok nélkül nem tudnak tesztelni a csapatok, sőt az is felmerült, hogy a szezonnyitó spanyol versenyhétvégén sem tudnak pályára lépni. Az Energica vezetői egyelőre szűkszavúan kommentálták a hírt, csupán annyit mondtak, hogy vizsgálják a tűz okát, de a motorok pótlása nem került szóba.
Frissítve:
A DORNA megerősítette, hogy a motorok és a tesztnapok pótlása miatt kénytelenek változtatni a MotoE-versenynaptáron, s az már most bizonyos, hogy a május elejére tervezett jerezi nyitófutam elmarad. Várhatóan a következő, argentin nagydíjon jelentik be, hogy összesen hány helyszínen és mikor láthatjuk a MotoE-pilóták összecsapásait.