A rajongók valószínűleg egy emberként hördültek fel tegnap a tévé előtt, amikor Marquez nagy sebességgel kicsúszott a tempós balos kanyarban. Olyan tempóval érkezett, hogy a sóderágy sem állította meg, s belecsapódott az ütéselnyelő falba.

Marquez elesett, de indulhat a futamon

Mivel úgy nyilatkozott, „nem emlékszik pontosan, hogy mi történt”, a hetes kanyarban elszenvedett bukás után előbb a pályaorvosok vizsgálták meg, majd kórházba szállították a pilótát.

Szerencsére enyhe emlékezetkiesésen kívül semmilyen problémát nem találtak, így az ifjú spanyol visszatért a pályára, és a 14. helyet szerezte meg. Az edzésen egyébként – miként azt várhattuk – ezúttal is a Yamahák brillíroztak, Quartararo és Morbidelli indulhat az első sorból Jack Miller társaságában. Meglepő, hogy amíg a fiatal yamahások ilyen jól mentek, addig Vinales csak a harmadik sorból várhatja a rajtot, Rossi pedig ennél is gyengébben muzsikált, és be sem került a Q2-be. A futamok ma 10 órakor kezdődnek a MotoE összecsapásaival, majd 11-kor, fél egykor és délután kettőkor jön a Moto3-, Moto2- és MotoGP-futam.