· 2019. február 12. 3

Megható történet Nagy-Britanniából

Jó vagy nálam egy ebédre!

A köszönet, a szívből jövő hála sokszor nem közvetlenül érkezik, sőt a legváratlanabb helyeken, időpontokban bukkan fel. Így járt ez a brit motoros is, aki önkéntesként segíti a szigetország vér- és szervszállítóit.
A negyvenéves Jamie Frayne minap beugrott az egyik nagyáruházba, hogy megejtse hétvégi bevásárlását, s mire kiért, legnagyobb meglepetésére egy papírfecni és egy ötfontos bankjegy volt gépre tűzve. Nem tudta mire vélni a dolgot, már-már azt hitte, hogy valaki véletlenül megkarcolta a motort, ám a levélkét elolvasva rögtön kiderült, hogy egészen másról van szó.
{{articleGallery[20997].caption}}
- Ugyan nem ismersz, de egyszer segítettél rajtam, szóval jó vagy nálam egy ebédre! - állt a papíron. Jamie később, a BBC-nek nyilatkozva meghatódottan mesélte, hogy torokszorító pillanat volt ezt olvasni, és büszkeséggel töltötte el, hogy anno úgy határozott, önkéntesként beáll a Blood Bikes-hoz, és motorjával megpróbál segíteni az embereken. Azóta - munkája mellett - esténként és hétvégente motorra pattan, és kórházról-kórházra járva segíti a helyi vérellátó munkáját.