· Képek: Police.hu · 2020. június 2. 98

Megkezdődött a dB-vadászat a Mátrában

Jófejek, de mérnek

Elkezdődött és várhatóan egész nyáron folytatódik a Mátrában és a Pilisben a szabálytalan, hangos motorok kiszűrése. Nem sportdobokra vadásznak, hanem a száz decibel feletti, üres kályhacsövekre.
Több motoros beszámolt róla, hogy az elmúlt három napban számos helyen (24-es út, Felsőtárkány, Bajna stb. ) zajlott kifejezetten a motorosokat célzó razzia. Ezúttal szinte mindenki arról mesélt, hogy a rendőrök kedvesek, „jófejek” voltak, nem kötöttek bele apróságokba, de azért a jogosítvány-abroncs-kipufogó háromszögben alaposan körülnéztek. Nemcsak a motorosok, hanem a motorosrendőrök is készítettek egy összeállítást a hétvége tanulságairól – íme, így látták ők.
{{articleGallery[25613].caption}}
- A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a nyári időszakban a motoros balesetek megelőzésére. Megyénkben a 24-es számú főút mátrai szakasza, valamint a Felsőtárkány és Lillafüred közötti út számít kedvelt útiránynak a motorosok körében. Sajnálatos módon idén már két halálos motoros baleset is történt.
{{articleGallery[25614].caption}}
A pünkösdi hosszú hétvégén a szomszédos megyékkel közösen tartottak ellenőrzés motoros rendőreink, ahol elsősorban a balesetek megelőzése volt a fő cél. Hasonló ellenőrzésekre egész nyáron lehet számítani a megye illetékességi területén - mesélték az egyenruhások.
{{articleGallery[25612].caption}}
Tehát továbbra is érdemes betenni a dB-killert – illetve levenni az otthon/Kínában tákolt hurkatöltőket –, mert bármelyik hétvégén kint lehetnek a motoros rendőrök a Pilis vagy a Mátra útjain.