· Képek: Openforum.com · 2020. július 5. 27

Minden járművet kitiltanak a belvárosból

Bécs is bekeményít

Nemrég bejelentette a bécsi városvezetés, hogy hamarosan kitiltják az összes két- és négykerekű gépjárművet a belvárosból, beleértve a tisztán elektromos autókat, motorokat is.
Kissé fura, hogy a totális tiltás dacára viszonylag sok kivételt tartalmaz a javaslat, élen azzal, hogy az ott dolgozók megkötés nélkül, szinte bármilyen autóval, bármikor szabadon közlekedhetnek a járművek elől lezárt részen, miként a lakók is megtehetik ezt a taxisokkal, mentőkkel együtt.

Az elektromos autókat, motorokat is kitiltják Bécs belvárosából

Birgit Hebein zöldpárti alpolgármester és Markus Figl (ÖVP) kerületi polgármester részletesen be is mutatta terveket, melyeket már augusztusban élesben bevezetnének, de legkésőbb október közepén biztosan életbe lépnek.
{{articleGallery[25868].caption}}
Az osztrák motorkerékpár-gyártók és -importőrök szövetsége máris felszólalt a drákói szigor ellen. - Megdöbbentő, hogy a kifejezetten környezetbarát, benzines és elektromos robogó, motor is tiltólistára került, holott már ezerszer bebizonyosodott, hogy messze jobb és hatékonyabb eszköz az ingázásra, mint bármi más. A robogó egy bárki által megfizethető és fenntartató, kilométerenként csupán 50-60 gramm CO2-kibocsátású jármű, amit társadalmi osztálytól, fizetéstől függetlenül megengedhetnek maguknak az emberek – nyilatkozta az egyesület főtitkára, Karin Munk.
{{articleGallery[25871].caption}}
Már csak azért is meglepő a lépés, mert hosszú évek óta minisztériumi szinten támogatják Ausztriában az e-robogók és a villanyautók elterjedését, ezzel szemben Bécs vezetése környezetkárosító és a belvárosban egyáltalán nem használható eszközökként tekint rájuk a javaslat szerint.