Tegnap folytatódott az idei gyorsaságimotoros-világbajnokság, ahol ezúttal a Ducatik domináltak. Noha a vb-tabellát vezető Quartararo csak nyolcadik lett, így is elégedett lehet, hiszen növelte az előnyét a tabellán mögötte álló Espargaróval szemben.

MotoGP: remek csatákat hozott a silverstone-i futam

A Suzuki sokáig esélyes volt a győzelemre a fordulatokkal teli futamon, mi több, az Aprilia is, de végül Bagnaia ragadta magához a vezetést, és szűk fél másodperces előnnyel diadalmaskodott Vinales, valamint Miller előtt.

motogp-silverstone-2022

Mögöttük a megint elképesztő hajrázást bemutató Bastianini futott be negyedikként, nyomában Martinnal és a szintén rengeteg előzést jegyző, egyben legjobb KTM-es Oliveirával. Végül hiába volt erős a kékek tempója, a győzelemre esélyes Mir a kavicságyban fejezte be a futamot, míg Rinsnek be kellett érnie egy hetedik hellyel.

motogp-silverstone-2022

Mivel Aleix Espargaro kivételesen sokkal lassabb volt Vinalesnél, a nyolcadik helyen bekocogó, hosszúkörös büntetés és rossz gumiválasztás miatt szenvedő Quartararo így is ellépett tőle a bajnokságban, azaz már 22 pont az előnye a franciának az apriliás előtt, míg a harmadik-negyedik helyre a tegnap remeklő ducatisok (Bagnaia és Bastianini) zárkóztak fel a tabellán.

motogp-silverstone-2022

A nyáriszünet tehát véget ért, újra gyors egymásutánban következnek a futamok – két hét múlva Ausztriában, szeptember első hétvégéjén pedig San Marinóban csapnak össze a világ leggyorsabb motorosai.