· 2019. február 7. 1

Meglepetések a MotoGP-teszt első napján

Új arcok a depóban

Marquez sérülten is brillírozik, és továbbra is a Honda tűnik a legerősebb alakulatnak, de az ifjú titánok még meglephetik az élmenőket. Megkezdődött a 2019-es MotoGP-tesztidőszak.
Sepangban sorakoztak fel a csapatok, hogy kipróbálják a 2019-es gépeket, illetve a jobbára Moto2-ből érkező, újonc pilótáikat. Több meglepetéssel is szolgált az első nap, élen a Yamaha bejelentésével, miszerint a korábbi szokásuktól eltérően friss, 2019-es technikát adnak fiókcsapatban versenyző Morbidellinek és Quartatarónak. Persze lesz némi lemaradásuk, ugyanis az évközi fejlesztések csak párfutamos késéssel jutnak el hozzájuk, de ez akkor is nagy előrelépés például a korábbi partner, a Tech3 kiszolgálásával szemben.
{{articleGallery[20978].caption}}
Szinte hihetetlen, hogy a hosszabb etapokra képtelen, fájdalmakkal küzdő Marquez sérülten is leiskolázta a mezőnyt, a Honda spanyol világbajnoka negyed másodpercet vert Rinsre, és három tizeddel előzte meg Vinalest. Mögöttük Rabat, Petrucci és Rossi sorakozott fel fél másodpercen belül, szóval már a teszteken is kifejezetten szoros az élmezőny. Ma is folytatódik a teszt, jelenleg Dovizioso, Crutchlow, Vinales és Rossi a sorrend, igaz, a Ducati olasz pilótája szinte azonos időt futott, mint tegnap Marquez. Mindenesetre az izgalom egyre fokozódik, és most tucatnyian vannak egy másodpercen belül, szóval minden adott, hogy érdekesen induljon a 2019-es GP-szezon. A mai teszt pillanatnyi eredményei a MotoGP.com oldalán élőben követhetőek.