· 2019. október 5. 4

Sérülten is jól ment Marquez

Sóderágyból az élre

A szabadedzésen és a Q2-ben is kicsúszott a spanyol világbajnok, ám ma délután Rossi és Quartararo is követte őt. Szokatlan sorrend született a thai pályán, ahol tavaly Marquez diadalmaskodott.
Petrucci és Espargaro jutott tovább a vigaszágról a mai Q2-be, ahol a jelek szerint a Yamaháknak volt a legnagyobb esélye a pole-ra. Quartararo meg is futotta az új pályacsúcsot, nyomában Marquezzel és Vinalessel, éppen ezért meglepő, hogy Valentino Rossi csak szenvedett - és bukott is - a Yamahával.

Vízi balett helyett sóderbalett... Centire ugyanott esett el Rossi, Marquez és Quartararo
Jött a hajrá, ahol mindenkinek csak egy köre volt az élre kerülni, és ez túlzottan is felfűtött néhány pilótát. Rossi után Marquez landolt a sóderágyban, ugyanott, ahol néhány perce az olasz hibázott, majd az utolsó gyors körében Quartararo tökéletesen lemásolta a koreográfiájukat, de szerencsére egyikük sem sérült meg. Meglepetésre a kieső Quartararo után már senki nem érkezett, aki megszorongathatta volna, így az ifjú francia újabb pole-t szerzett, mellé Vinales és Marquez jutott még az első sorba.
{{articleGallery[23375].caption}}
A Petronas Yamaha erejére jellemző, hogy Morbidelli zárt negyedikként, az pedig komoly szenzáció, hogy Petrucci (5.) a Q1-ből bejutva is toronymagasan verte a hetedik Doviziosót - a részletes edzéseredmények itt találhatóak. Korai ébresztőt kell beállítania a MotoGP-re éhes motorosoknak, ugyanis – európai idő szerint – vasárnap reggel 5 óra 40-kor kezdődnek az összecsapások a Moto3 versenyével. Hétkor startol a Moto2, a királykategória legjobbjai pedig 8 óra 15-kor lépnek pályára, a futamokat a Spíler TV közvetíti.