· 2019. augusztus 19. 52

Motorbaleset történt a Nagykőrösin

A sisak megvédte volna?

Már-már tipikus, ezért részletesebben foglalkozunk a tegnap délelőtti balesettel, amelyben egy yamahás férfi sérült meg a Nagykőrösi úton.
Személyi sérüléssel végződő ütközés történt vasárnap az M5-ös kivezetőn. Egyelőre nem árultak el pontos részleteket, csak annyit, hogy a motor vezetője kórházba került. Később, a helyszíni fotók és a beszámolók is arról tanúskodtak, hogy a motor szinte nem is sérült, vagyis nem lehetett túl nagy tempó, de akkor hogy szerzett súlyos sérüléseket a gazdája?
{{articleGallery[22854].caption}}
Nos, szintén a szemtanúk elmondása alapján „csak ide a közelbe ugrom le” szett volt a vezetőn: rövidnadrágot, strandpapucsot és egy olyan sisakot viselt, amit - szíj híján - nem lehetett becsatolni. Ma és holnap is igazi kánikula, harminc fok feletti meleg lesz - mindenkit arra kérünk, hogy jó idő ide vagy oda, legalább a teljesen zárt ruházatból ne engedjen! Egy erősített farmer vagy hálós protektoring is megteszi, ha túl meleg lenne a bőr vagy a cordura városban, viszont ez legyen a minimum a legrövidebb utakon is!
{{articleGallery[22855].caption}}
Augusztus messze a „legeseménydúsabb” hónap, már ami a motorbaleseteket illeti: csak a rendőrségnek is bejelentett, személysérüléssel járó ütközésekből napi 3-4 (!) történik, légy hát a szokottnál is körültekintőbb! Főleg, hogy a mostani, négynapos hétvégén kifejezetten nagy a forgalom, és olyanok is volán mögé ülnek, akik egyébként ritkán vezetnek - figyeljünk helyettük is!