· 2019. szeptember 10.

Lakóautó motorosoknak

Endurósok álma

Két motor és két ember gyakorlatilag bárhol tanyát verhet a nemrég bemutatott furgonnal - tisztán látszik rajta, hogy a tervezők is motorosok voltak.
A törvényen kívüli járgány - név szerint Weinsberg Carabus 630 MEG Outlaw - egy hagyományos Fiat Ducatóra épült, természetesen az endurósok igényeit szem előtt tartva. Mozgatásáról kétliteres, négyhengeres, 120 lovas dízelmotor gondoskodik, de elérhető hozzá felárért a 2,3-as, 180 lovas változat is. Természetesen most is a leghatékonyabb módon, a motorok felett alakították ki a két-, szorult helyzetben akár háromszemélyes ágyat, bár a személyek és motorok számával nem árt csínján bánni.
{{articleGallery[23034].caption}}
Sajnos a lakóautók sok-sok felszerelése - beleértve a konyhát, hűtőszekrényt, állófűtést, zuhanyt és WC-t - rendesen megdobja a Ducato tömegét, ezért a hasznos terhelése csupán 521 kiló. Ez alig több, mint egy személyautóé, tehát választhat a tulajdonos, hogy egy nagyobb motor és két-három ember utazik a fedélzeten a csomagjaival vagy két karcsú enduró és a két vezető foglal helyet.
{{articleGallery[23035].caption}}
Kimondva kissé soknak tűnik, de a lakóautók között nem is olyan vészes a 45 000 eurós ár - aki beújítana egy motoros lakóautót, legalább ennyit kell leszurkolnia a Ducatóért.