Néhány hete olvashattatok arról, hogy alapjaiban változik a motoros képzés és vizsgáztatás. Hogy minél könnyebb legyen felkészülni a nebulóknak, megkeresett minket a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont szakértője, Götz Attila, és elküldte a nemrég készített videókat arról, hogy miként kell végrehajtani a rutinpálya új elemeit, manővereit.

Ilyen feladatokra készülj a rutinvizsgán

Az első kör roppant egyszerű: beöltözöl, majd tolod pár métert a motort, miközben jobbra és balra is leírsz egy majdnem teljes kört. Nincs benne semmi ördöngösség, de azért mutatjuk is:
Felöltözés és motortolás – sima ügy
Másodszorra a „kis sebességű manőverezés és iránytartás” nevű feladat jön, ami továbbra is alapmozdulatokból áll. Aki képes elindulni és megfordulni a motorral, tuti könnyedén teljesíti:
Itt tulajdonképpen arra kíváncsi az oktató és a vizsgáztató, hogy képes vagy-e egyenletes gázzal szlalomozni, gondot okoz-e megfordulni egy 2-3 sávos úton, illetve miként tudsz lépésben araszolni, ha a forgalom úgy kívánja. Ezzel szemben Az M3 nevű pályán már „belecsapunk a lecsóba”, végre hasznos tudást adó és valódi motorkezelést megkövetelő feladatok sorakoznak egymás után. Eltolt szlalom, egy gázon megfordulás jobbra és balra, közben pedig a kidöntéses technika alkalmazása, illetve – ha szükséges – stabilizáló hátsó fék használata:
Jóllehet, ez utóbbi nehéznek tűnhet egy kezdőnek, de semmi olyan nincs benne, amire ne lenne szüksége közúton. Vagyis ha nem megy neki, akkor jobb, ha itt derül ki, mint a forgalomban. Ha ezt is sikeresen teljesítetted, akkor már csak az utolsó, ránézésre könnyebb kört kell letudnod, ahol ismét valódi vezetéstechnikai feladatok sorakoznak. Gyors manőverezés, váratlan akadály kikerülése és vészfékezés – csupa ínyencfalat.
Beigazolódott tehát, hogy valóban nagyobb tudást adó, de ennek megfelelően kissé nehezebb feladatokat kapnak a tanulók 2021-től. Látva, hogy az előző csomag – még új vizsgarend készítői szerint is – „elavult volt és MZ-kre lett kitalálva" –, igencsak ideje volt a változásnak.