· 2018. szeptember 12. 1

Őszi segélytúra Zsobokra

Motorosok a gyermekekért

Sokadszor kerekednek fel a motorosok, hogy olyan intézményeket, településeket támogassanak, ahol igazán elkél a segítség.
Ezúttal a magyar határtól nagyjából 120 kilométerre fekvő kis faluba látogatnak el a résztvevők, a Szilágy megyei Zsobokra. Itt működik ugyanis a Bethesda Gyermekotthon, mely immáron két évtizede teljesen önfenntartó, semmilyen állami támogatásban nem részesül, mégis szépen működik és sok-sok gyermeknek ad segítséget a teljes élethez.
{{articleGallery[19429].caption}}
Természetesen most is több célja van a látogatásnak, a motorosok szeretnék felhívni a figyelmet a rászorulókra, valamint fejenként egy-egy tank benzin árával járulnak hozzá a lurkók mindennapjaihoz és az otthon működéséhez. Emellett a túra első napján árverés is lesz, ahol a falura jellemző, a gyermekek vagy helyi művészek által készített tárgyak kerülnek kalapács alá. Mondanunk sem kell, hogy az itt befolyt összeg is az otthont támogatja. Az eseményhez kapcsolódóan felvarró és póló is készült, ami szintén megvásárolható a helyszínen.
{{articleGallery[19431].caption}}
Ha Te is csatlakoznál, szeptember 15-én, szombaton, reggel nyolckor lesz gyülekező a berettyószentmártoni MOL kútnál, a 47-es úton. Innen kilenckor indula konvoj Ártándra, majd onnan Zsobokra. A gyermekmotoroztatás, beszélgetés után este vacsorával és előadásokkal, koncertekkel szórakoztatják az egybegyűlteket, másnap pedig a reggeli és az istentisztelet után késő délelőtt indulnak haza a vendégek.
{{articleGallery[19435].caption}}
Miként azt megszokhatták a motorosok, finomságokról a helyi vendéglátóik, a gyermekotthon és a falu lakói gondoskodnak, s az sem marad éhen, aki repetára vágyik, ugyanis vacsora után helyi kürtőskalács segít eltelíteni a bendőket. Az eseményről további részleteket a Hunyadi Rend honlapján és Facebook-oldalán olvashattok.