Friss előrejelzést adott ki a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete. Ebből kiderül, hogy az új motorok forgalma tovább nőhet 2022-ben, a darabszám megközelítheti az ötezer darabot, amire már 2009 óta nem volt példa.

motorpiac-elorejelzes-2022
A legégetőbb probléma, hogy sokkal többen szereznek motoros jogosítványt, mint ahány új- és használtmotort importálunk Magyarországra

Jóslatukat arra alapozzák, hogy

legkorábban az év második felére normalizálódik a chipek és egyéb alkatrészek akadozó ellátása, illetve a COVID kapcsán nem várhatóak újabb gyárbezárások, leállások.

Egészen pontosan 4800 új motorkerékpár értékesítését prognosztizálják 2022-re, míg a négykerekűek piacán a hibridek térnyerésére számítanak – előrejelzésük szerint másfélszer több ilyen autó talál gazdára, mint 2021-ben.

motorpiac-elorejelzes-2022
Továbbra is a túraendurók a legkelendőbbek, ám egyre többen váltanak csupaszmotorra és nagyrobogóra Magyarországon

Tegyük hozzá, hogy a csaknem ötezer új és az egy év alatt importált 8-9000 használtmotor aligha elégíti ki a hazai igényeket, mert minden esztendőben 15-20 ezren szereznek motoros jogosítványt Magyarországon. Azaz továbbra is arra számíthatunk, hogy drágulnak a másodkézből származó gépek, mert többen vágnak bele a motorozásba, mint ahány használt és új motort hoznak be az országba.