Noha csak nemrég érkeztek meg az első hírek a Motron újdonságáról, a vagány Nomad 125-ről, máris elérhetőek a részletes műszaki adatai a Motron honlapján, sőt aki ilyen vassal kezdené az idei szezont, máris megrendelheti a hazai forgalmazónál.

motron-nomad-125-bemutato
Csak a logó árulkodik róla, hogy a Motron újdonsága áll előttünk. A minőségi összetevőket, a fordított első villát, a 140-es hátsó abroncsot és a vonzó formatervet elnézve bármelyik európai vagy japán márka modellje lehetne

A Nomad 125 köbcentis egyhengerese 13 lóerős, ezzel 96 km/órás valós végsebességet ér el a menetkészen 149 kilós motor. Noha az üzemanyagtartály karcsú, 13 litert benzint nyel el, vagyis a gyár által mért, 2,6 literes átlagfogyasztást ismerve kereken 500 kilométeres hatótávval büszkélkedhet, ami rekordgyanús a 125-ösök között.

motron-nomad-125-bemutato
Bár kacsú gép, közel 170 kilóval terhelhető, hogy az utasszállításról se kelljen lemondania a vezetőnek

Elöl-hátul tárcsafék felel a lassításért, és hogy nedves, vizes úton se csússzon meg a kerék, CBS, azaz fékerőelosztó segít a biztonságos megállásban. Mivel karcsú felépítésű motor, az alacsonyabbak is két lábbal talajt érhetnek róla megálláskor, ami nem elhanyagolható szempont a kezdő motorosoknál.

motron-nomad-125-bemutato
A kereken ötszáz kilométeres hatótáv több mint kimagasló az A1-es kategóriában

Ráadásul a Nomad ára is kedvező: 1 329 990 forint, sőt a futárcégek és más vállalkozások visszaigényelhetik az ÁFA-t, ha a vállalkozásban használják a gépet, és így mindössze nettó 1 047 236 forintba kerül a Motron formás újdonsága.