· Képek: MV Agusta, Motori Di Lusso · 2017. szeptember 12. 16

MV Agusta F4 Lewis Hamilton-kiadás

A gyűjtők nyithatják a pénztárcájukat

A Formula-1-es világbajnok és az olasz cég együttműködése nem új keletű, korábban a Dragster RR-ből érkezett egy limitált széria a sztárversenyző nevével fémjelezve, s a közös munka most egy másik, speciális kiadású motorkerékpárral folytatódik.
Lewis Hamilton köztudottan óriási motorrajongó, saját gépparkjában többféle márka modelljei sorakoznak, és természetesen odavan a különlegességekért. A villámgyors műalkotásokat gyártó olasz MV Agustával már akkor elkezdődött közös munkájuk, mikor piacra dobtak egy korlátozott darabszámban elérhető szériát a Dragster RR-ből, melyet pillanatok alatt elkapkodtak a vevők. A nagy sikerre tekintettel úgy döntöttek, ismét előrukkolnak egy igazi gyöngyszemmel, így hamarosan újabb, Hamilton-stílusjegyeket viselő gép kerül a boltokba, ezúttal az F4-ből.
{{articleGallery[15501].caption}}
Pontos műszaki adatokat még nem közöltek a gépről, így egyelőre nem tudni, hogy az egyébként is rendkívül gazdag felszereltségű alapmodellhez mérten milyen extrákat pakolnak majd a sportmotorba, de teljesítménye várhatóan kétszáz lóerő fölé növekszik, felfüggesztése is eltér az eddig ismert F4-től, a temérdek szénszálas elem révén pedig könnyebb lesz elődeinél. Amit biztosan tudunk, hogy a speciális kiadásból – stílszerűen – mindössze 44 darabot gyártanak majd, és bizony alaposan zsebbe kell nyúlnia annak, aki birtokolni szeretne egyet, hiszen az F4 LH44 ára 21 368 000 forint. Úgy látszik, ez sem riasztja el az olasz márka és a Formula-1 rajongóit, ugyanis a hazai importőr megerősítette: egy darab már biztosan érkezik a különlegességből, mégpedig vásárlói megrendelésre.