· 2019. július 19. 3

Bemutatkozott az EZRaider

Játékszer extrém terepre

A DSRaider kitalálta és megalkotta azt a járművet, ami nemcsak rendkívül sokoldalú, hanem villanymotorjainak köszönhetően dinamikus és környezetbarát is. Kár, hogy itthon - egyelőre - nem forgalmazzák.
Gombamód szaporodnak a különféle elektromos hajtású rollerek, bringák és két- vagy többkerekű járművek, de kimondhatjuk, hogy mind közül az EZRaider a legkülönlegesebb.

Négykerekű és elektromos az EZRaider

A DSRaider vállalat mérnökei által kifejlesztett négykerekű alapja egy masszív létraváz, melyhez elöl és hátul is terepezésre fejlesztett, nagy rugóúttal büszkélkedő felfüggesztés csatlakozik, kormánya pedig olyan, mint egy rolleré. Ez még nem nagy szám, az már azonban igen, hogy a 10 colos, bütykösgumikkal felvértezett felnik mögött villanymotorokat találunk, a vázban pedig akkumulátor csücsül, ebből következik, hogy a négykerekű szerkezet károsanyag-kibocsátás nélkül üzemel.
{{articleGallery[22619].caption}}
Háromféle változatot kínálnak a vásárlóknak - az egyszerűen csak EZRaidernek keresztelt, mindössze 95 kilós, elsősorban hobbi célra ajánlott alapmodell az épített utakhoz ideális abroncsokkal és kétkerékhajtással készül - a hátsó kerekeket egy-egy 1200 W-os elektromotorral hajtják meg, akksija pedig 1,74 kWh-s kapacitású.
{{articleGallery[22620].caption}}
A 110 kilós HD2 szintén hátsókerekes, motorjainak teljesítménye is megegyezik a az alapkivitelével, ugyanakkor terepgumikkal és 3000 Wh-s akkisval vértezik fel, ezáltal egy töltéssel akár 75-80 km-es távot is megtehetünk vele. A csúcsmodell a négymotoros HD4, ami a munkaquadokat helyettesítheti kemény terepen. Az akksi ennél is 3000 Wh-s, viszont ez már 130 kilót nyom. A cég kifejezetten nehéz körülményekhez ajánlja, nem véletlen, hogy az amerikai hadsereg is tesztelte már a rendkívül fordulékony és könnyen kezelhető típust. Érdemes megnézni a képességeit bemutató videót!
A DSRaider háromféle utánfutót is ajánl a homokfutókhoz, ezek közül a csúcsmodell E Cart HD teljesen önjáró, mivel ezt is két darab 1200 W-os villanymotor hajtja, platója alá pedig szintén egy háromezres akksit tettek - a HD4-gyel összekapcsolt szerelvény így tényleg mindenen átmegy, miközben negyed tonnányi csomagot is elvihet magával.
{{articleGallery[22621].caption}}
Az EZRaider nem olcsó játék, az alapmodell ára is túllépi a nyolcezer dollárt. Európában máris elérhető, a környező országok közül Csehországban és Szlovákiában forgalmazzák a különleges négykerekűt.