A leggyakoribb kritikák az e-robogókkal szemben, hogy a nagyobb emelkedőkön csak nyögvenyelősen mennek fel, apró kerekeikkel bukdácsolnak a kátyús utakon és több gép olyan szerény végsebességű, hogy hiába rajtol fürgén, az autók hamar visszaelőzik, és kezdődhet elölről az araszolgatás a sorok között. Nos, a NIU MQi legújabb változata, a GT EVO csattanós választ ad mindegyik kritikára, mivel 5 kW-os erőforrásával 100 km/órás végsebességet ér el, kategóriában nagynak számító, 14 colos kerekeken fut és 75 kilométeres valós hatótávja révén nem kell minduntalan újratölteni.

Próbáld ki a NIU MQi GT EVÓT!

Jól tudják a tervezők, hogy a városi robogókkal gyakran ugratnak fel és le padkákra, járdaszegélyekre, ezért az MQi bőséges szabad hasmagassága a kalandmotorokéval vetekszik (180 mm), és egyébként sincs olajteknő, kipufogó stb. a gép alján, ami megsérülhetne.

niu-mqi-gt-tesztvezetes-2022
Az ülésmagasság csak 816 mm, hogy az alacsonyabb motorosok lába is kényelmesen leérjen megálláskor

Láthatóan szívükön viselték a tervezők a motorosok biztonságát, ezért vadonatúj, harmadik generációs fényszórót építettek be, ami nagyobb területet világít be és fényerő terén is felülmúlja elődeit, a nappali menetjelző pedig messziről láthatóvá teszi a robogót, hogy könnyen észrevegyék a forgalomban.

niu-mqi-gt-tesztvezetes-2022
A NIU-k eddig is híresek voltak a hasznos gyári alkalmazásról, ám az MQi még többet nyújt: személyre szabhatod a műszeregység színes kijelzőjét, három üzemmód közül választhatsz és lopásgátlóként is működik az app, hogy reggel is ott találd a motorod, ahol hagytad

Úgy jellemzi a gyártó a modellt, hogy ez az A1 kategóriájú, tehát 125-ös, benzines modellek közvetlen ellenfele, mivel végsebességben felveszi velük a versenyt, gyorsulás terén még túl is tesz jó néhány modellen, miközben fogyasztása töredéke a benzinesekének. Utassal is bátran, kényelmesen használható, hiszen nyerge szinte harmadával hosszabb, mint az NQi-é és bár a motor csak bő egy mázsát nyom, 275 kilóval terhelhető, így garantáltan elbír két átlagos felnőttet és azok csomagjait. Ráadásul a NIU indítása történhet a távirányítós kulccsal, de akár a mobilodról is, így akkor is nyeregbe pattanhatsz, ha elfelejtetted magaddal vinni a kulcsát, illetve bárkinek kölcsönadhatod a gépet anélkül, hogy el kéne juttatni hozzá a kulcsodat.

A 4. generációs lítiumakkumulátor 75 km-es valós hatótávot biztosít az MQi-nak, és miként megszokhattuk, fékezés közben a motor folyamatosan tölti az akkumulátort. A telepek feltöltése egyszerű konnektorról legfeljebb öt órát vesz igénybe, így akár munka közben vagy otthon, éjszaka is kényelmesen pótolhatjuk a kimotorozott ampereket

Ha kipróbálnád, mit tud a NIU eddigi legizmosabb és legnagyobb robogója, keresd bátran a hazai forgalmazót, és jelentkezz tesztvezetésre az új MQi GT-vel!