· 2019. február 12. 6

Nyugdíjazhatják a Pikes Peak-Multistradát

Jön a csupasz Panigale?

Egy igazi gyöngyszemmel bővülhet az idei, 97. Pikes Peak mezőnye, ugyanis a pletykák szerint rajthoz áll a V4-es Panigale csupasz változata, mely 2019 végén rendszámos, megvásárolható modellként térhet vissza.
Néhány éve nagy felháborodást váltott ki a Pikes Peak szervezőinek döntése, mely szerint nem indulhatnak hagyományos gyorsasági motorok a viadalon. Akkor egy furcsa, szokatlan pont került a szabálykönyvbe: csak olyan kétkerekű állhat rajthoz, melyek gyárilag egy darabból álló kormánnyal vannak felszerelve, tehát a csutkakormányos típusok rögtön kihullottak a rostán. Ezek után nem meglepő, hogy a Ducati is típust vált, és a nagy túraenduró után legsportosabb nakedjével száll versenybe.
{{articleGallery[20999].caption}}
Úgy tűnik, idén már nem a Multistrada, hanem egy gyárilag átalakított, naked stílusú Panigale képviseli az olasz színeket, legalább is erre utal, hogy a bolognai csapat a „Ducati 2019 TBD” fantázianevű motort regisztrálta a Powersport géposztályba. Mivel a Pikes Peaket óriási médiaérdeklődés övezi, ez valószínűleg már az új, V4-es Ducati Streetfighter beharangozója is lesz egyben, megalapozva a modell 2019-es bevezetését.