· 2017. augusztus 10.

Oldalkocsis találkozó és katonaimotor-kiálltás

Khakibe öltözik Kiskunfélegyháza

Egyebek mellett katonai motorok hagyományőrző kiállításával is készülnek a szervezők az augusztus 10. és 12. között, Kiskunfélegyházán zajló IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra.
Ónodi Árpád, a találkozó főszervezője arról mesélt, hogy mivel a katonai motorok szervesen összefonódnak az oldalkocsizással, és számos hagyományőrző szervezetet és érdeklődőt megmozgatnak, így ezúttal külön sátorban adnak helyet a Magyarországon egyedi, katonai motorokból álló bemutatónak, egyenruháknak, valamint a járművekről szóló történelmi fotókiállításnak. A csaknem százéves katonai motorgyártás történetét átölelő anyag látványos betekintést nyújt a XX. század két- és háromkerekű honvédőinek életébe a harcmezőkön. A több száz négyzetméteres, javában még ma is üzemképes motorok tárlata szervesen összekapcsolódik az oldalkocsis motorok és a terepmotorozás történetével - tette hozzá.
{{articleGallery[14859].caption}}

Az egész világról jönnek hozzánk motorosok

A tavalyi Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra Ausztráliától a Kanári-szigetekig 16 országból érkeztek vendégek, a látogatók száma jóval meghaladta a háromezret. Idén még több érdeklődőre számítanak, hiszen immáron húsz országból várnak motorosokat. Hozzátették: ez nem egy zárt esemény, sőt kimondottan nyitnak a „civilek” felé, gyermekeknek, nagycsaládosoknak, fogyatékossággal élőknek és időseknek egyaránt lehetőséget adnak, hogy közelebbről megismerjék ezt a csodás hobbit. Sokuk számára oldalkocsi nélkül elképzelhetetlen lenne, hogy osztozzanak az efféle élményekben, ezért a helyi gyermekvédelmi és szociális intézményekkel, valamint civil szervezetekkel karöltve mindent megtesznek azért, hogy azoknak az embereknek is legyen egy izgalmas hétvégéjük, akik számára egy motoros találkozó eddig csak elérhetetlen álom volt - foglalta össze a szervező, Ónodi Árpád a célkitűzéseiket.
{{articleGallery[14868].caption}}
Természetesen a legkisebbeknek is készülnek érdekes programokkal: ma, vagyis augusztus 10-én az Alma Együttes ad koncertet a parkerdőben, lesz gyermekmotoroztatás, ugrálóvár, trambulin és arcfestés is. Az ide érkezett vendégeket sem hagyják magukra - délelőttönként három nyelven vezetett városnézéseket tartanak, a környékbeli turisztikai és természeti látványosságokhoz pedig csoportos oldalkocsis túrákat szerveznek. A motorral érkezőknek tájékozódási versennyel, vetélkedőkkel, oldalkocsis szépségversennyel készülnek, de lesz motoros felvonulás, motorépítésről szóló előadás és kaszkadőrbemutató is. További részletek