· 2019. szeptember 6.

Ötödik alkalommal zajlott a Motofest

Élménynap a baleset-megelőzés jegyében

Az öt esztendő alatt igazi családi élménynappá fejlődő Motofest legfontosabb célja az volt, hogy gyakorlati és elméleti képzésen mutassa meg a motorosoknak a biztonságos közlekedés fortélyait.
A hungaroringi eseményre rengeteg kétkerekű érkezett, ráadásul a motorosok hasznos képzéseken vehettek részt és profi oktatóktól tanulhattak a nap során.

Ötödik alkalommal zajlott a Motofest

A szervezők arra szerették volna felhívni a kétkeréken közlekedők figyelmét, hogy bizony a pályamotorozás nem csak a száguldásról szól, a cél valójában a magabiztos, tudatos motorkezelés elsajátítása. Mi több, a motoros sebessége legalább annyira függ a vezető tudásától és a jármű ismeretétől, mint attól, mennyire bátor az utakon.
{{articleGallery[22991].caption}}
Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság igyekszik évről évre egyre nagyobb figyelmet fordítani a közlekedésbiztonságra, a motorosok és a forgalom többi résztvevőjének épségére. Éppen ezért változtattak a korábbi években követett gyakorlaton, ezáltal a Motofesten csak az gurulhatott ki a pályára, aki korábban vagy a itt helyszínen elvégzett egy alapvető vezetéstechnikai, baleset-megelőzési tréninget.
{{articleGallery[22992].caption}}
Miként azt az eseményre látogatók megszokhatták, számos hasznos és játékos gyermekprogram várta a családostul érkezőket, és nem maradt el az új gépeket és motoros tartozékokat felvonultató kiállítás sem - ott volt többek között a hazai közönség előtt első ízben bemutatkozó Suzuki Katana is. Újdonság volt idén az egész napos kaszkadőrbemutató és -tréning, valamint látványos streetfighter show-ban is gyönyörködhetett a közönség.