· 2020. január 13. 10

A piliscsévi krosszversenyek

Ugrassunk vissza 30 évet!

Rég látott felvétel került elő az archívumból: a kor legfontosabb versenyzői és edzői nyilatkoznak az éppen harminc éve rendezett, 1990-es piliscsévi versenyről.
Mintha csak tegnap lett volna! - kiáltanak fel a középkorú motorosok, pedig éppen három évtizede zajlott ez a piliscsévi futam, melyen a TeleSport kamerái is kint voltak. Az 1972-ben épített, két kilométer hosszú pályán 45 méter szintkülönbséget kellett legyőzni a pilótáknak, közöttük a feltöltőnek köszönhetően újra látható Balogi Zoltánnak és Kamrás Károlynak, de mellettük feltűnik Szabó László és persze Kökényesi György is a felvételen:

Érdekesség, hogy maga Balogi Zoltán osztotta meg az egykori felvételt

Sajnos nem maradt fenn részletes nevezési lista vagy végeredmény a hivatalosan Hungária Biztosító Kupa nemzetközi motocrossversenyként emlegetett összecsapásról, az viszont igen, hogy ebben az évben minden idők harmadik legeredményesebb MAMS motorkrossz-egyesülete (Surján SE) hódította el a csapatbajnoki trófeát. Hogy milyen időtálló eredmény ez, azt remekül mutatja, hogy három évtized után is harmadik helyen áll az örökranglistán, melyet a Honvéd Budapest és a HTS Team vezet hét-hét elsőséggel. Mögöttük következik az öt címet jegyző Surján SE, beelőzve a Kawasaki Magyarország SE-t, a Kiskunlacháza KSK-t és a Center Motorsport Clubot - áll a MAMS honlapján.