Már csak egy hét van hátra a 2020-as MotoGP-idény első királykategóriás futamáig, és a Superbike-pilóták is hosszú edzésnapokkal készülnek a júliusi startra. A korábbi GP-s Redding gyorsan meg is találta az összhangot a Panigaléval, és olyan időt repesztett Catalunyában, hogy azzal helytállt volna egy MotoGP-edzésen is.

Redding űridőt motorozott Catalunyában

Scott Redding az Apriliával 1:40,300-as kört ért el legutóbb Catalunyában a GP-Apriliával, míg tegnap a Superbike-Ducatival 1:41,727-et ment. Noha az edzésidők sokkal acélosabbak a spanyol pályán, Marquez versenyen futott rekordja „csak” 1:40,5, ami nincs is olyan messze a tegnapi Redding-körtől.
redig-alig-maradt-le-marquez-mogott-a-wsbk-motorral-25969
Scott Redding
Ettől még - száraz pályán - esélytelenek a WSBK-gépek a GP-vel szemben, de az egyre csökkenő különbség remekül mutatja, hogy Catalunyában nincsenek komoly hátrányban a 'bike-osok, egyben azt is, hogy az eredmény alapján Redding valódi kihívója lehet Rea-nek az idei szezonban.
redig-alig-maradt-le-marquez-mogott-a-wsbk-motorral-25970
Michael van der Mark BMW-vel folytatja
Szintén a Superbike háza tájáról érkezett hír, hogy már most, a holtszezonban megkezdődött a pilótakeringő, és rögtön egy nagyágyút csábítottak el a Yamahától. Michael van der Mark néhány napja jelentette be távozását a japán márkától, és rögtön utána megerősítette, hogy a BMW színeiben versenyez 2021-től. Az viszont nem derül ki, hogy Sykes-ot vagy Lavertyt váltja a kék-fehéreknél – ezt valószínűleg a hónap végén, az idei évad második versenyhétvégéjén tudhatjuk meg.