· 2018. szeptember 13. 11

Fenati tovább feszíti a húrt

Nézd, mit csináltál!

A világ legfurcsább bocsánatkérése vádaskodásba torkollt - Romano Fenati elnézést kért mindenkitől, egyszersmind beszólt Manzinak.
- Végeztem a motorozással, annak minden szakágával, nem ülök nyeregbe többet. Tudom, hogy hibáztam, és ezért mindenkitől szeretnék elnézést kérni. Nem volt férfihoz méltó, amit tettem, ugyanakkor senkit nem érdekel, hogy én mit kaptam előtte, és az sem, hogy Manzi simán megölhetett volna a manővereivel. Hé, szeretnéd látni a hatalmas, fekete csíkot a ruhámon és a sisakomon? Háromszor rohant belém Manzi, utoljára közvetlenül a sajnálatos incidens előtt! - nyilatkozta a 22 éves olasz.
Igazán kár Fenatiért, hiszen ő tipikusan az a motoros, aki istenadta tehetség, de forrófejűsége miatt elfecséreli a tudását. Emlékezzünk csak vissza: élete első két vb-futamán első és második (!) helyen zárt, amire a kilencvenes évek eleje óta nem volt példa a sportágban, végül mégsem ért el átütő sikert
Fenato és Manzi a múltheti, misanói futamon kakaskodott egymással a 17-18. helyért folyó csatában. Többször ütköztek, és az is igaz, hogy rendre Manzi hajtott Fenatinak, de tegyük hozzá, hogy a közvetítésben látott koccanások előtt Fenati hibázott, ezért szúrt be mellé riválisa. Akárhogy is, a vállalhatatlan manőver miatt ugrott az olasz pilóta idei és jövő évi szerződése is, így visszavonulása tulajdonképpen nem saját döntés, hanem egyfajta kényszerhelyzet volt.