· 2019. augusztus 21. 60

Rossi első futamgyőzelme

Melyik lesz az utolsó?

Éppen 23 éve, hogy Valentino Rossi megnyerte élete első GP-futamát, majd rá két-két évre 250-ben és 500-ban is diadalmaskodott. Vajon melyik lesz az utolsó győzelme a GP-ben?
Még 1996 elején, Malajziában lépett pályára először Valentino Rossi, ám már akkor látszott, hogy a mezőny egyik leggyorsabb tagjával van dolgunk, és számolni kell vele a győzelemre esélyesek között. Nem is váratott magára sokat a diadal, Brnóban behúzta első pole pozícióját és győzelmét a nyolcadliteresek között:
Ha lehet, még emlékezetesebb volt a királykategóriában elért első sikere, ugyanis a brit fenegyerekek ellen, esőben, a középmezőnyből verekedte fel magát az élre. Ráadásul olyan nagy neveket utasított maga mögé, mint például Kenny Roberts Jr. és Jeremy McWilliams:
Kérdés, hogy mikor ünnepelhet újra a dobogó tetején a Doctor, ugyanis a 2017-es asseni futam óta nem sikerült győznie, és az idei formája sem arra utal, hogy esélye lenne egy diadalra. Mindenesetre bőven van ideje rá, tekintve, hogy még másfél évig, azaz a 2020-as szezon végéig szerződés köti a Yamahához, ami már csak azért is nagy szó, mert közel 42 éves lesz, mikor - várhatóan - szögre akasztja a sisakot.