· 2020. március 25. 7

Összecsap Rossi és Marquez

Szezon előtti bemelegítés

Finoman fogalmazva sem volt „nagy szám” a hétvégi, virtuális F1-futam, s a motorosok nem szeretnék elkövetni ugyanezt a hibát. Hogy elkerüljék a blamát, valódi nagyágyúkat ültetnek a képernyők elé.
Úgy tűnik, Ezpeleta tanult a Formula-1-es bakiból, és nem másodvonalas szereplőkkel, hanem a jelenlegi mezőny legjobbjaival tölti fel a MotoGP virtuális rajtrácsát. Csatlakozik a kihíváshoz a világbajnok Marc Marquez, a gyári Yamaha mindkét pilótája (Rossi és Vinales), és természetesen nem maradhatnak ki a fiatalok sem, akik egyébként is otthonosan mozognak a számítógépes játékok világában.
{{articleGallery[24950].caption}}
Így aztán 2019 legjobb újonca, Fabio Quartararo is harcba száll a GP „öregjei” ellen, csakúgy, mint a suzukis Alex Rins. Persze ne számíts motorcserére, flag to flag versenyre és hasonló nyalánkságokra - a kezdő játékosok kedvéért jelentősen egyszerűbb, a MotoE-futamokat idéző versenyt láthatunk most hétvégén. Előbb ötperces edzés dönt a rajtsorrendről, majd egy hatkörös sprintfutamon mérkőznek meg a MotoGP E-Sport sorozatának első trófeájáért. A hagyományoknak megfelelően vasárnap délután kettőkor kezdődik a közvetítés, amit a MotoGP.com oldalán követhettek, illetve a Dorna bejelentése szerint a világ számos tévétársasága is közvetíti az összecsapást. Kedves Motorosok! Szerintetek jó ötlet „tűzoltásként” a virtuális bajnokság?
Frissítve: A Dorna bejelentette, hogy a MotoGP 2019 játékban mérhetik össze tudásukat a pilóták, egyben szabadkoztak kicsit, ugyanis - korábbi állításukkal ellentétben - Valentino Rossi mégsem lesz ott a résztvevők között. Azt egyelőre nem közölték, hogy a Doctor mondta le az összecsapást vagy más áll a távolmaradás hátterében.