Toprak Razgatlioglu, a ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team pilótája nemes egyszerűséggel tarolt a hosszú szünet után visszatérő Superbike-vb hétvégi futamán, Misanóban. Az M 1000 RR-rel induló török versenyző duplán örülhetett, hiszen a triplázás valódi mérföldkő a német csapat történetében, a három győzelemmel pedig Razgatlioglu a vb-tabellán is átvette a vezetés.

superbike-misano-2024

Ráadásul ez a győzelmi sorozat azt jelenti, hogy előnye immáron 21 pont a Superpole-on hibázó Bautistával szemben.

A BMW-s Toprak Razgatlioglu vezeti a Superbike-világbajnokságot

Már a kvalifikáción sejteni lehetett, hogy a ROKiT pilótája dominálni fog a hétvégén, ugyanis magabiztos előnnyel és új körrekorddal szerezte meg az idei második pole pozícióját. A szombat délutáni első futamon a rajt után rövid időre a második helyre esett vissza, de már a negyedik körben visszavette a vezetést, és fölényes győzelmet aratott.

superbike-misano-2024

A vasárnap délelőtti Superpole futamban megismétlődött ez a forgatókönyv: Razgatlioglu a rajtnál ismét elveszítette vezető helyét, de ezúttal sem sokat tétovázott, hamar visszavágott, így már csak a vasárnapi főfutamot kellett behúznia a tökéletes hétvégéhez.

superbike-misano-2024

Talán a harmadik összecsapás volt a legnehezebb számára, ugyanis Razgatlioglu az élről az ötödik helyre esett vissza, de csupán néhány kanyarra volt szüksége, hogy feljöjjön a második pozícióba, majd a nyolcadik kör derekán átvette a vezetést. Innentől kezdve már semmi sem állhatott az útjába, hogy maximális pontszámot gyűjtsön be Misanóban.

superbike-misano-2024

A hétvége előtt azt mondtam, hogy a célom az, hogy három győzelmet szerezzek, ami végül sikerült is. Nagyon köszönöm a csapatomnak, mert hihetetlen munkát végeztek ezen a hétvégén. Különösen ma, azaz vasárnap, hiszen ismét javítottunk a motoron, és sokkal nyugodtabbnak éreztem magam rajta, ezért az utolsó futamot különösen élveztem. Igazán nagyszerű helytállás volt: ez valódi csapatmunka, melyre szükség is van, hiszen egyedül nem tudok nyerni. Mindenki nagyon keményen dolgozik, és most végre beérett a munka gyümölcse – három győzelmet szereztünk egy hétvégén, és úgy tűnik, ez csak a kezdet. Köszönöm mindenkinek!

– mesélte Razgatlioglu a harmadik futam után.

superbike-misano-2024
Az első futamon Razgatlioglu-Bulega-Bautista befutót láthattunk, a Superpole-on Razgatlioglu-Bulega-Lowes sorrendben értek be a pilóták, míg a záró összecsapáson megismétlődött a szombati dobogó. A versenyek részletes eredményeit itt találjátok

Most ismét egyhónapos szünetre vonulnak el a pilóták és csapataik, a legközelebbi összecsapás helyszíne Donington lesz július 12. és 14. között.