· 2020. február 24. 12

Yamaha- és BMW-uralom a Superbike-teszten

Hol vagy, Kawasaki?

Meglepő eredmények születtek a hétvégén induló Superbike-vb ausztrál tesztjén, ahol négy márka osztozott az első öt helyen. Vajon az új Honda vagy a Yamaha vicceli meg az eddig domináló kawásokat?
Végre a hosszú téli szünet után újra pályára léptek a pilóták, és Ausztráliában kezdetét vette az első közös teszt. Igencsak érdekes eredmények születtek a most pénteken induló világbajnokság bemelegítésén, ugyanis mindenki azt várta, hogy Rea folytatja menetelését, ám nem így történt: fél másodpercen belül sorakozik az első öt motoros, ráadásul négy különböző márkával.
{{articleGallery[24644].caption}}
Szintén meglepetésre Tom Sykes lett a második (BMW), ráadásul csak két századmásodperccel lemaradva Razgatlioglu mögött, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Baz állhatott fel. Mögötte a világbajnok Rea következik, majd hatalmas fegyvertény, hogy az új Fireblade-del ötödik Haslam csak bő négy tizedet kapott Razgatlioglutól, mi több, a frissen leigazolt Redding is ott lohol mögötte.

Közvetítés éjjeli baglyoknak...

Sajnos igencsak korán kel majd - vagy le sem fekszik -, aki élőben szeretné végigizgulni az első idei versenyhétvégét, ugyanis európai idő szerint szombat éjjel kettőkor rendezik a Superpole-t, hajnal ötkor az első összecsapást, vasárnap pedig éjjel kettőtől reggel hatig tartanak a futamok.

WSBK-teszt - Ausztrália - Első nap:

1. Toprak Razgatlioglu - Yamaha YZF-R1- 1:30,740
2. Tom Sykes - BMW S 1000 RR - 1:30,762
3. Loris Baz - Yamaha YZF-R1 - 1:30,777
4. Jonathan Rea
5. Leon Haslam
6. Scott Redding
7. Michael van der Mark
8. Eugene Laverty
9. Alex Lowes
10. Chaz Davies