· 2020. február 28. 8

Megkezdődött a Superbike-vb

Redding behúzta

Nem túl acélos idővel, de duplázott a Ducati újonca, aki mögött másodpercen belül sorakozik szinte a teljes mezőny. Mindkét edzésen az ifjú brit dominált - jöhet a Superpole!
Európai idő szerint múlt éjjel megkezdődött az idei Superbike-vb, és az első két edzés alapján az rajzolódott ki, hogy Redding és a Ducati alkalmazkodik legkönnyebben a változatos körülményekhez. A tavalyinál éppen egy másodperccel rosszabb körök ne tévesszenek meg senkit, ugyanis a pálya korántsem ideális állapotú. Délelőtt heves esőzés áztatta az aszfaltot, délutánra pedig szinte teljesen felszáradt - egy biztos, mindkétszer a ducatis vitte a prímet.
{{articleGallery[24711].caption}}
Redding mögött Razgatlioglu és van der Mark (Yamaha) végzett, de Reddinghez képest fél másodpercen belül futott az egyre jobb köröket teljesítő Haslam is az új CBR1000RR-R SP-vel. Utánuk következik Baz, Rea és Sykes, azaz gyakorlatilag a tavalyi élmezőny, leszámítva persze az élen álló újoncot és Haslamet.
{{articleGallery[24710].caption}}
Holnap éjjel folytatódik a program a mért edzésekkel, majd európai idő szerint hajnali ötkor kezdetét veszi az idei világbajnokság az első futammal. Sajnos a műsorújságot böngészve úgy fest, kissé foghíjas az idei magyar közvetítés, ezért aki élőben nézne minden összecsapást, annak a Superbike-vb hivatalos oldalát javasoljuk, ahol már 14,9 euróért megvásárolhatja a videopass-hozzáférést a közvetítésekhez.

Superbike-vb - Eredmények a 2. szabadedzés után

1. Scott Redding - ARUBA.IT Racing – Ducati - 1’30.436
2. Toprak Razgatlioglu - Pata Yamaha WorldSBK Official Team - +0.418
3. Michael van der Mark - Pata Yamaha WorldSBK Official Team - +0.469
4. Leon Haslam - Team HRC - +0.500
5. Loris Baz - Ten Kate Racing Yamaha - +0.537
6. Jonathan Rea - Kawasaki Racing Team WorldSBK - +0.542